Schadeformulier

Print deze pagina

Het schadeformulier kunt u gebruiken als u autoschade wilt melden tussen twee voertuigen. Ook kunt u dit autoschadeformulier gebruiken bij diefstal, brand en schade aan uw auto door bijvoorbeeld een storm of vandalisme. Bij Schade Centrum Sluyter helpen we u graag met het invullen van het formulier.


 

TIPS INVULLEN SCHADEFORMULIER
Het is belangrijk dat u uw formulier volledig en correct invult. Zo voorkomt u discussie met de tegenpartij en uw verzekering.

Met deze tips bent u alvast een eind op weg:

KENTEKENBEWIJS & GROENE KAART MEE
Voor het invullen van het formulier is het belangrijk dat u uw kentekenbewijs en groene kaart meeneemt. Hier staan namelijk uw verzekeringsgegevens in vermeld. Zowel u als de tegenpartij moeten deze gegevens volledig vermelden.

 

GETUIGEN
Noteer altijd de namen en adresgegevens van uw getuigen. Ook al heeft de tegenpartij schuld bekend, het komt vaak genoeg voor dat deze later toch nog schuld ontkent. Met meerdere getuigen staat u sterk.

KRUIS ALLEEN AAN WAT KLOPT
Kruis bij punt 12 niets aan waarvan u niet geheel zeker bent. Dit kan later tegen u gaan werken. Vergeet hier ook niet om het aantal aangekruiste hokjes in te vullen.

SITUATIESCHETS
Schets hier de situatie van de aanrijding. Geef ook duidelijk aan hoe de aanrijding is ontstaan. Ook dient u aan te geven waar de (twee) voertuigen zich bevonden voor de botsing.

HANDTEKENING
Teken het schadeformulier onder punt 15 alleen als u het eens bent met de inhoud. Laat ook altijd de tegenpartij het formulier tekenen. Bent u het niet eens met de aantekeningen van de tegenpartij? Teken dan niet of schrijf heel duidelijk bij het opmerkingenveld onder punt 14 waarom u het er niet mee eens bent en teken dan pas.

BEIDE EEN EXEMPLAAR
Is het formulier volledig en correct ingevuld? En hebben zowel u als de tegenpartij het schadeformulier ondertekend? Scheur dan het bovenste vel van het onderste, zodat u beiden een exemplaar heeft.

ACHTERKANT INVULLEN
Is de voorkant ingevuld en ondertekend? Dan vult u van uw eigen vel de achterkant in voor de verzekering. Hier kunt u ook nog een keer uitgebreid uw verhaal kwijt. Het is niet nodig dat de tegenpartij hiervoor tekent. Het ingevulde formulier stuurt u naar uw verzekeringsmaatschappij of uw tussenpersoon.

EENZIJDIGE SCHADE
Is er sprake van eenzijdige schade aan uw auto? Download dan hier uw schadeformulier. U kunt dit formulieren uitprinten, invullen en naar ons opsturen.

VRAGEN OVER HET SCHADEFORMULIER?
Uiteraard kunnen wij u ook helpen met het invullen van het formulier en zorgen wij voor de afhandeling met uw verzekeraar. Bent u niet meer in het bezit van eenĀ origineel formulier? Neemt u dan contact op met Schade Centrum Sluyter of kom langs bij onze werkplaats in Sneek (Friesland) voor een origineel schadeformulier.

Maak een afspraak
header-default.jpg